Forum Siberian Husky najwieksze forum rasy husky Strona Główna Siberian Husky najwieksze forum rasy husky
Siberian Husky forum
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kulinaria
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Siberian Husky najwieksze forum rasy husky Strona Główna -> OFF TOPIC
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Meg
Moderator



Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 2496
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: ONA

PostWysłany: Wto 10:16, 08 Lut 2011    Temat postu:

Aimout napisał:
Empik: Haha! Mówisz tak samo jak mój kolega.. on nie uraczył budyniem Very Happy

Sałatka Grecka

Składniki
Sałata lodowa
2 pomidory
2 papryki (wg. uznania może być też jedna)
Ogórek
Oliwki (ja jem bez, bo nie lubię)
Opakowanie sera feta
Sos winegret

Sposób przygotowania
Umyć i rozdrobnić palcami sałatę na małe kawałeczki, pozostałe składniki pokroić w kostkę (oprócz oliwek) polać sosem i wymieszać.


Pozwole sobie dodać że tego typu sałatkę grecką (w sumie identyczną) robię w pracy, podobno dobra, ja nie przepadam. Z tym że oliwki polecam do tego czarne, ogórek koniecznie świeży, a sos vinegret można zamienić na ocet winny i oliwę z oliwek (dosłownie "tyciu tyci") dodać do tego oregano , pieprz i sól wedle smaku


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Arwilla
Moderator



Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 1451
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zagłębie ;)
Płeć: ONA

PostWysłany: Wto 12:20, 08 Lut 2011    Temat postu:

Dobra....
Podzielę się z Wami...

KRÓWKA Hyhy

Składniki:
-rum
-puszka mleka skondensowanego, słodzonego

Przepis:
Puszkę mleka zalać wodą całkowicie (to bardzo ważne, jeśli nie chcecie remontować kuchni... Hyhy ), gotować godzinę i 50 minut - nie dłużej, bo się nie rozmiesza...
Puszkę wyjmujemy, zostawiamy do ostygnięcia - karmel jest bardzo gorący.
Mieszamy z rumem wedle uznania - im więcej rumu, tym krówka rzadsza, ale mocniejsza...
Są też gotowe masy karmelowe, ale ja osobiście nie polecam... strasznie scukrzone... przewala oczami


ZUPA BROKUŁOWO-CUKINIOWA

Składniki:
-brokuł duuuży, lub dwa małe
-cukinia
-skrzydełka jakieś, albo inna padlina
-marchew, pietruszka, pora, seler
-przyprawy jak na rosół

Przepis:
Gotujemy rosołek z padliny i jarzyn (bez cukinii i brokuła).
Wyjmujemy wszystko, do wywaru wrzucamy rozkawałkowany brokuł i cukinię pokrojoną byle jak... może być ze skórą, lub obrana...
Gotujemy koniecznie bez przykrywania, bo straci kolor...
Miksujemy blenderem, podajemy z grzankami i kleksem śmietany.

Ulubiona zupa mojej córki... :blink:
Tak samo można zrobić porową, wtedy zamiast brokuła i cukinii dajemy ze 3 pory. Szybko i smacznie...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Arwilla
Moderator



Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 1451
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zagłębie ;)
Płeć: ONA

PostWysłany: Wto 17:24, 29 Mar 2011    Temat postu:

DOMOWE KRÓWKI

2 śmietany 30% - słodkie
1 szklanka i 1/3 szklanki cukru (ja daję jedną)
pół kostki masła (100g)

Masło rozpuścić, wlać śmietanę, wsypać cukier, mieszać...
Po 20 minutach zacznie bulgotać i trochę puchnąć - trzeba wziąć od razu większy garnek...
Gotować to jakąś godzinę - niestety nie powiem dokładnie ile, bo trzeba wyczuć moment...
Jak zacznie nam obklejać łyżkę, przelać do formy i zostawić do ostygnięcia... za długo gotowane krówki będą twarde...
Ostudzoną pokroić na kawałki...
Nie zeżreć od razu - podzielić się z rodziną... Hyhy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SaRaX




Dołączył: 10 Lut 2010
Posty: 289
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 21:32, 10 Cze 2011    Temat postu:

Prościej byłoby zapytać czego nie lubię jeść. Smile Lubie i jeść i gotować i to niestety widać, próbowałam jakoś zdrowo jeść ale nic z tego, po prostu nic nie zastąpi rolady wołowej z kluchami, modrą kapustą i bardzooo zawiesistym sosem. Very Happy Uwielbiam piec i mam mnóstwo przepisów na muffinki, jakby ktoś chciał to mogę się dzielić. Very Happy

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez SaRaX dnia Pią 21:34, 10 Cze 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Siberian Husky najwieksze forum rasy husky Strona Główna -> OFF TOPIC Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin